پرش لینک ها

مدیریت ایمنی صنایع غذایی

مدیریت ایمنی صنایع غذایی

ایمنی مواد غذایی به وجود خطرات ناشی از مواد غذایی در زمان دریافت توسط مصرف  کننده مربوط است. از آنجایی که بروز خطرات ایمنی مواد غذایی می تواند در هر مرحله ای از  زنجیره مواد غذایی اتفاق بیفتد به کارگیری کنترل کافی در سراسر زنجیره مواد غذایی ضروری می باشد. بنابراین ایمنی مواد غذایی و کیفیت ماده غذایی با تلاشهای مشترک کلیه طرفهای ذینفع در زنجیره مواد غذایی تضمین می شود.

ISO 22000 مدیریت ایمنی مواد غذایی

ایزو ۲۲۰۰۰ یک استاندارد بین‌المللی است که برای تضمین ایمنی زنجیره تامین غذا در سراسر جهان طراحی شده‌است. اخذ گواهینامه ایزو 22000 به این معناست که یک سازمان تعهدی را نسبت به بالاترین سطح امنیت غذایی و همچنین یک برنامه مداوم برای بهبود مستمر نشان داده‌است.

دریافت گواهینامه ISO 22000 برای همه سازمان‌ها در هر اندازه در صنعت غذایی قابل‌اجرا است و توسط سهامداران، مانند تولید کنندگان اولیه، تولید کنندگان مواد غذایی، خرده فروشان و مصرف کنندگان در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده است.

ایزو ۲۲۰۰۰ نشان می‌دهد که سیستم‌های مدیریت ایمنی غذایی موثر و کارآمد در جای خود قرار دارند و می توانند به عنوان اولین گام برای برآورده ساختن الزامات طرح های به رسمیت شناخته شده توسط ابتکار ایمنی جهانی غذا (GFSI) مورد استفاده قرار گیرند.

ایزو  (ISO) یک اتحادیه جهانی است که از نهادهای مختلف استانداردهای ملی تشکیل شده‌است. ایزو به همراه اعضای آن و  سازمان‌های بین‌المللی، استانداردهای بین‌المللی برای امنیت غذایی را توسعه داده‌است. از آنجا که رویدادهای مربوط به امنیت غذایی می‌توانند در هر مرحله از صنعت غذایی، تولید، انتقال یا فروش اتفاق بیفتد، ضروری است که یک برنامه ایمنی غذایی موثر داشته باشیم.

 

  • طرح ریزی ، پیاده سازی ، اجرا ، حفظ و به روز نگهداشتن یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی با هدف تامین محصولات منطبق با مصرف مورد نظر و ایمن برای مصرف کننده .
  • اثبات تطابق با الزامات قانونی و مقررات ایمنی مواد غذایی قابل کاربرد .
  • ارزیابی و بررسی الزامات مشتری و اثبات انطباق آنها با الزامات توافق شده با مشتری که مربوط به ایمنی مواد غذایی بوده و موجب افزایش رضایت مشتری میشود .
  • ارتباط اثربخش در مورد موضوعات ایمنی مواد غذایی با تامین کنندگان ، مشتری ها و طرف های ذی نفع در زنجیره مواد غذایی .
  • اطمینان از انطباق سازمان با خط مشی اظهار شده ایمنی مواد غذایی .
  • اثبات چنین انطباقی به طرف های ذی نفع مربوطه .
  • درخواست گواهی یا ثبت سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی خود توسط یک مرجع برون سازمانی ، خود ارزیابی ، خود اظهاری یا تطابق با این استاندارد .

با توجه به بزرگی سازمان و دانش پرسنل ، بین 3 تا 6 ماه

از طرف آکادمی پارسه

FSSC 22000 سیستم ایمنی مواد غذایی

استاندارد (Food Safety System Certification) FSSC 22000 در سال 2010 تدوین و به عنوان یک استاندارد مرجع برای زنجیره صنایع غذایی معرفی شد. استاندارد FSSC 22000 یک قدم بزرگ و اساسی در جهت استفاده از یک استاندارد ایمنی موادغذایی معتبر و قابل قبول توسط تمامی سازمانهای بین المللی است که نقطه ضعف های استاندارد ISO 22000 را پوشش می دهد.

پیاده سازی سیستم FSSC22000 به شرکت ها این فرصت را می دهد تا با دستیابی به گواهینامه FSSC22000 ،به عنوان تامین کننده طیف وسیعی از شرکتهای میانی و یا برندهای جهانی معتبر مواد غذایی جهان فعالیت نموده و اعتبار کسب کنند.

  •  FSSC 22000 جامع ترین استاندارد سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی می باشد که نقایص ایزو 22000 را رفع کرده.
  • FSSC 22000 به عنوان یک استاندارد مدیریت ایمنی مواد غذایی را به راحتی با سایر سیستم های مدیریت مانند کیفیت، زیست محیطی و سیستم های مدیریت ایمنی، یکپارچه می گرداند.
  • تمام الزامات استاندارد های ISO 22000 , PAS 220 و HACCP به طور کامل توسط FSSC 22000 پوشش داده شده.
  • PRP ها در استاندارد FSSC 22000 بخوبی پوشش داده شده است.
    • استاندارد FSSC 22000 به قوانین و مقررات و رعایت آنها به عنوان حداقل ها تاکید شده است.
  • FSSC 22000 ریسک ها و خطا های مربوط به آزمایش و آزمایشگاه را با استاندارد کردن روش های آزمون و داشتن سیستم مدیریت کیفیت برای آن به حداقل رسانده.
  • سعی به حذف و حداقل کاهش مخاطرات و ریسک هایی که سلامت محصولات را تهدید می کند
  • توجه به بهبود مستمر.
  • بین المللی بودن گواهینامه FSSC 22000 و مزیت برای صادرات به اروپا.
  • استاندارد FSSC 22000در هر سازمانی با هر وسعت قابل پیاده سازی است بویژه در شرکت های کوچک قابل پیاده سازی است.

با توجه به بزرگی سازمان و دانش پرسنل ، بین4 تا 6 ماه

از طرف آکادمی پارسه

IFS استاندارد بین المللی غذا

استاندارد غذایی IFS یک GFSI (ایمنی جهانی ایمنی) استاندارد شناخته شده برای ممیزی تولید کنندگان مواد غذایی است. تمرکز این استاندارد بر ایمنی مواد غذایی و کیفیت فرایندها و محصولات است.الزامات این استاندارد بین المللی مربوط به شرکت های صنایع غذایی و شرکت هایی است که محصولات غذایی را بسته بندی می کنند،مربوط می شود. IFS Food هنگامی که محصولات “فرآوری می شود” یا هنگامی که خطر آلودگی محصول در طول بسته بندی اولیه وجود دارد، اعمال می شود.

این استاندارد برای همه تولید کنندگان مواد غذایی، مخصوصا برای افرادی که محصولات خصوصی را تولید می کنند، مهم است، زیرا شامل بسیاری از الزامات مرتبط با انطباق با مشخصات مشتری است. استاندارد از بخش های تولید و بازاریابی در تلاش های خود برای ایمنی و کیفیت نام تجاری پشتیبانی می کند.

IFS Food با مشارکت کامل و فعال سازمان های صدور گواهینامه، خرده فروشان، صنایع غذایی و شرکت های خدمات مواد غذایی توسعه یافته است. سیستم ارزیابی استاندارد شده به کاهش نیاز به ممیزی های تکراری کمک می کند که موجب صرفه جویی در وقت و پول می شود. این برنامه همچنین به بهبود درک فرآیندهای کیفیت و ایمنی در سراسر سازمان شما و در کل زنجیره تامین شما کمک می کند و استاندارد هایی را ارائه می دهد که یکپارچگی و شفافیت را ارائه می دهند.

  • درک بهتر بین مدیریت و کارکنان مربوط به شیوه های خوب، استانداردها و رویه ها
  • نظارت بر انطباق با مقررات مواد غذایی
  • استفاده مؤثر از منابع
  • کاهش نیاز به حسابرسی مشتری
  • ممیزی های مستقل شخص ثالث
  • انعطاف پذیری بیشتر از طریق اجرای فردی به دلیل رویکرد مبتنی بر ریسک
  • هزینه های عملیاتی کاهش می یابد، زیرا تجدیدنظر کاهش می یابد، افزایش بهره وری و جریمه های ناشی از عدم رعایت کاهش می یابد.
  • مشتریان، کارکنان، سهامداران، تنظیم کننده ها و رقبا، پایبندی پایدار به سازمان را نشان می دهند که تعهد فعالانه خود را به ایمنی مواد غذایی نشان می دهد.
    مزایای استفاده از استاندارد بین المللی غذا در بخش بازاریابی:
  • شهرت کسب و کار را به عنوان یک تولیدکننده محصولات با کیفیت بالا و ایمن

  • توانایی تجارت با مشتریانی که نیاز به ممیزی شخص ثالث دارند

  • استفاده از آرم و گواهی IFS برای نشان دادن انطباق با بالاترین استانداردها

با توجه به بزرگی سازمان و دانش پرسنل ، بین4 تا 6 ماه

از طرف آکادمی پارسه

BRC گواهینامه ایمنی مواد غذایی

با توجه به اهمیت زیاد ایمنی مواد غذایی موسسه های معتبر مراجع مختلف در مناطق مختلف جهان اقدام به تدوین استاندارد در این زمینه کرده اند که از معروف ترین آنها استاندارد( BRC(British Retail Consortium، استاندارد بین المللی غذا( IFS(International Food Standard می باشد.
BRC شرکت انگلستان با اعتبار از مرجع بین المللی خصوصی USAS امریکا به ممیزی و صدور گواهینامه BRC در صنعت غذا می پردازد. این شرکت با توجه به سوابق دیرینه در انجام آموزش و صدور گواهینامه های صنایع غذایی و کشاورزی با بکارگیری سرممیزین مجرب BRC اقدام به ارزیابی و ممیزی این سیستم می کنند.
استانداردBRC که سابقه آن به سال 1996 میلادی در کشور انگلستان برمی گردد. از آغاز سال 2003 میلادی به نام استاندارد جهانی غذا(The BRC Global Standard- Food) مورد استفاده تولید کنند گان مواد غذایی در کشور های اروپایی قرار گرفت.
این استاندارد با ارزیابی و شناسایی مخاطرات احتمالی بر پایه یک فرآیند پیشگیری بنا شده است. این استاندارد برای کلیه تولید کنندگان و توزیع کنندگان مواد غذایی صرفنظر از اندازه سازمان کاربرد دارد
این استاندارد اروپایی با تکیه بر کیفیت و در نظر گرفتن بهداشت در تولید فرآورده های غذایی و زنجیره تولید ،مواد غذایی را تضمین می کند.
در ممیزی این استاندارد ،الزامات سیستم های HACCP،سیستم مدیریت کیفیت ،استانداردهای زیست محیطی ،کنترل فرآیند و نیز الزامات پرسنلی مورد بررسی قرار می گیرد و گواهینامه BRC برای سازمان و محصول تولیدی آن صادر می گردد.

  • نمایانگر توجه و تعهد تولید کننده به اهمیت سلامت مصرف کننده است.
  • استاندارد BRC هم استاندارد سیستم و هم استاندارد محصول است.
  • استاندارد BRC الزامات شرایط خوب عملیات( GMP)، سیستم مدیریت کیفیت و سیستم HACCP را پوشش می دهد.
  • افزایش رضایت مشتریان
  • نشان دهنده كیفیت ، ایمنی،صلاحیت و كارائی در انجام فرایند تولید،بسته بندی و توزیع.
  • آزمایشات كنترل كیفی پرهزینه به سمت تفكر پیشگیرانه می رود.

با توجه به بزرگی سازمان و دانش پرسنل ، بین4 تا 6 ماه

از طرف آکادمی پارسه